10.3.11

Tonga, Pule'anga Fakatu'i 'o; Tonga

747 km²

120 898 hab.

Nuku'alofa, Neiafu, Pangai




Música/Bandas: موسيقى / فرقة. Musik / Band; Musique / Groupe; Музыка / Band; 音樂 /樂團。



Ta’ahine Fo’i Pilipte

Note: 13
Ta’ahine Fo’i Pilipte: http://www.youtube.com/watch?v=0nO1UxjksM0

[techno, rap]




História:  التاريخ؛ Histoire; История; Geschichte; 歷史


Met behulp van archeologische opgravingen wordt vermoed dat de eerste bewoners op de eilanden zo'n 6000 jaar geleden vanuit de Santa Cruz-eilanden kwamen. Deze volkeren maakten deel uit van de grote Lapita-migratie; 1000 jaar lang leefde, zeilde en voerde dit volk oorlog in het gebied wat nu Tonga, Samoa en Fiji heet voordat ze Tahiti en de rest van de eilanden in Oceanië ontdekten.
In de 12e eeuw waren de Tonganen, en hun opperhoofd Tu'i Tonga, bekend in de hele regio, waardoor sommige geschiedkundigen het in deze tijd over het Tongaanse Rijk hebben. In de 15e en 17e eeuw woedden burgeroorlogen op de eilanden. Het was in deze tijd dat de eerste Europeanen Tonga aandeden.
De Nederlandse ontdekkingsreizigers Willem Cornelisz Schouten en Jacob le Maire waren in 1616 de eerste Westerlingen die aanlegden op Niuatoputapu, een van de noordelijke eilanden, gevolgd door Abel Tasman die Tongatapu en Ha'apai aandeed in 1643. In 1773, 1774 en 1777 bezocht ook James Cook het eiland. De eerste Britse missionarissen vestigden zich in 1797.


























Sem comentários:

Enviar um comentário